Gascondensatieketel

Gascondensatieketel – Condensatieketel gas

Gascondensatieketel - condensatieketel gasOverweegt u uw huidige CV-ketel op gas te vervangen door een gascondensatieketel? Dan is dit zeker een verstandige beslissing! Een condensatieketel gaat immers veel efficiënter om met de verbranding van de gebruikte brandstof.

Door deze condensatie wordt de geproduceerde warmte nuttiger gebruikt. Een condensatieketel of hoogrendementsketel levert in vergelijking met een traditionele CV-ketel of laagrendementsketel een energiebesparing van om en bij de 10%.

Dankzij de doeltreffende en ongeëvenaarde manier waarop aardgas omgezet wordt in aangename warmte draagt u bij de plaatsing van een gascondensatieketel actief bij aan de klimaatbeheersing en milieubescherming. U zit eveneens niet verveeld met het voorzien van ruimte voor een brandstofvoorraad. Daarom kiezen zeer veel mensen voor een gascondensatieketel boven eentje op mazout omdat dit praktischer is en ook veel properder in onderhoud.

Kies dus vandaag nog voor een investering in energiebesparende en milieuvriendelijke verwarmingstechnieken.

» Offerte aanvraag gascondensatieketel
 
Condensatieketels voldoen aan de toenemende behoefte naar meer energiebesparende methodes van verwarming. Zo goed als alle geplaatste CV-ketels zijn condensatieketels.

» Voordelen

  • Brandstofreservoir niet nodig, dus geen plaatsverlies
  • Zuinige en milieuvriendelijke verbranding
  • Weinig onderhoud van toepassing
  • Vrije keuze van energieleverancier mogelijk
  • Compacte toestellen die perfect geschikt zijn om oude mazoutketels te vervangen
  • Laag verbruik en hoog rendement

» Enige nadeel

  • Een aansluiting op het aardgasnet is vereist

» Premies gascondensatieketel

Als beschermde afnemer kan u bij de plaatsing van een condensatieketel op aardgas een premie aanvragen bij uw netbeheerder.
Meer info op Premiezoeker.be

Eveneens kunt u ook informeren bij uw gemeente naar eventuele premies. Dit varieert sterk maar loont toch de moeite om na te gaan. Op Energiesparen.be vindt u een overzicht van alle recente premies die van toepassing zijn in een bepaalde gemeente.

» Offerte aanvraag gascondensatieketel